Om mig

Jeg er fuldstændig forelsket i at lave grafiske tryk.

Siden oktober 2020 har jeg været medlem af Grafisk Gruppe, Havarthigaarden i Holte samt medlem af Fyns Grafiske Værksted fra oktober 2021.

Før da, har jeg siden 2017 haft min ugentlige gang på værkstedet ved undervisning af Charlotte Grangaard Jensen, uddannet på Det kongelige Danske Kunstakademi. Derudover har jeg været på kursus i carborundum på Fyns Grafiske værksted undervist af Florence Barberis.

Jeg er født i 1968 i Skagen og cand.mag i sprog og kommunikation, et område som jeg arbejder med til daglig.

Temaer og inspiration

Jeg arbejder sædvanligvis med organiske strukturer og komposition, hvor jeg trykker flere plader sammen ved flere trykgange ud fra temaer. Jeg søger altid at man kan se håndens arbejde, den menneskelige streg og aftryk.

Et andet tema jeg arbejder med er balancen i livet. Et tema nært i mit liv som så mange andres. Vi har mange roller og opgaver – alt skal balanceres.

Ofte har jeg to former i mine tryk, modsætninger, spejlinger eller tiltrækning, og her spiller det nok ind, at jeg er enægget tvilling. Tematisk arbejder jeg med nærheden og mødet, hvor former rækker ud mod hinanden og skaber et rum sammen.

Jeg er interesseret i essensen. Det bestandige mod det foranderlige og processen derimellem.

Stranden og havet

Jeg er vokset op i Skagen med en far, der var fisker. Vi boede tæt på havet, og jeg har brugt mange timer ved stranden, havnen og heden – noget jeg ofte vender tilbage til i min grafik.

Her er udgangspunktet stenen, udblikket, ting og farver set på stranden. Alt der gennem tid og slid af havet, sandet og blæsten har fået en ny form.

Grafiske metoder

Jeg har arbejdet med de fleste grafiske teknikker, og er særlig glad for fotopolymergravure, koldnålradering, xerolitografi og carborundum.

Jeg arbejder altid med at skabe struktur og stoflighed i udtrykket, gerne gennem at bruge flere teknikker på det samme tryk og ved at blive ved med at udvikle pladen. Ofte bruger jeg afrevet pap, skabeloner, sand, tape, carborundum pulver eller andet der kan skabe struktur og udtryk.

Jeg er glad for fejl, for overraskelser og for at skabe individuelle udtryk i hvert enkelt tryk. Derfor arbejder jeg ikke særlig ofte med serier, men primært originalt tryk.

Kontakt mig gerne på Hlaggebo@gmail.com